Gegrilde-witlofsalade met gerookte kip en kaascroutons
Gril je witlof voor nóg meer smaaksensatie!
Aan de slag
Scheur de ciabatta in stukjes van 2 cm. Meng met de kaas en bestrooi met peper. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de broodstukjes in 8 min. op middelhoog vuur goudgeel en krokant. Blijf omscheppen.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Snijd het witlof in kwarten. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril het witlof 5 min. Keer halverwege. Haal uit de pan en houd apart.
Knip de tak tomaten in kleine trosjes en gril deze 3 min. tot er grillstreepjes op de tomaten ontstaan. Verdeel het witlof over een schaal en leg er de kipfiletreepjes, dressing, cherrytomaten en croutons op.
Gegrilde-witlofsalade met gerookte kip en kaascroutons
Gril je witlof voor nóg meer smaaksensatie!
hoofdgerecht
null personen
530 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Scheur de ciabatta in stukjes van 2 cm. Meng met de kaas en bestrooi met peper. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de broodstukjes in 8 min. op middelhoog vuur goudgeel en krokant. Blijf omscheppen.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Snijd het witlof in kwarten. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril het witlof 5 min. Keer halverwege. Haal uit de pan en houd apart.
Knip de tak tomaten in kleine trosjes en gril deze 3 min. tot er grillstreepjes op de tomaten ontstaan. Verdeel het witlof over een schaal en leg er de kipfiletreepjes, dressing, cherrytomaten en croutons op.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ciabatta
40 g Parmigiano Reggiano-poeder
4 el traditionele olijfolie
500 g witlof
250 g cherrytomaten aan de tak
250 g gerookte scharrel kipfiletreepjes
75 ml caesardressing
Dit heb je nodig
grillpan