Mosterdsoep met prei en ham
Klassieke combinatie: romige mosterdsoep met prei & ham.
Aan de slag
Halveer de champignons. Verhit de olie in een soeppan en bak de champignons met de ui en ¾ van de prei 1 min. op hoog vuur.
Voeg het aantal liter water toe, de bouillontabletten, mosterd en krieltjes toe en breng aan de kook. Kook 10 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de ham in reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de ham op hoog vuur in 3 min. krokant. Neem de ham uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Neem de soeppan van het vuur en pureer de soep glad met de staafmixer. Bestrooi met de rest van de prei en ham.
Mosterdsoep met prei en ham
Klassieke combinatie: romige mosterdsoep met prei & ham.
hoofdgerecht
null personen
345 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de champignons. Verhit de olie in een soeppan en bak de champignons met de ui en ¾ van de prei 1 min. op hoog vuur.
Voeg het aantal liter water toe, de bouillontabletten, mosterd en krieltjes toe en breng aan de kook. Kook 10 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de ham in reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de ham op hoog vuur in 3 min. krokant. Neem de ham uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Neem de soeppan van het vuur en pureer de soep glad met de staafmixer. Bestrooi met de rest van de prei en ham.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g champignons
2 el zonnebloemolie
150 g gesneden uien
300 g gesneden prei
1½ l kraanwater
2 kippenbouillontabletten
215 g dijonmosterd
450 g koelverse kleine krieltjes
150 g coburgerham
Dit heb je nodig
keukenpapier
staafmixer