Wortelsalade met biet en kibbeling
Zoetige winterpeen komt in het koude seizoen echt tot z'n recht. In deze stevige salade helemaal!
Aan de slag
Schil de winterpeen en rasp met de grove rasp in de keukenmachine. Schep samen met de bietjes op een grote platte schaal. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in plakjes. Snijd de munt en dille fijn. Meng het citroenrasp en -sap, de kruiden en olie door de geraspte groenten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kibbeling op laag vuur 5 min. Keer regelmatig. Serveer de salade met de kibbeling, schijfjes citroen en ravigottesaus.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Wortelsalade met biet en kibbeling
Zoetige winterpeen komt in het koude seizoen echt tot z'n recht. In deze stevige salade helemaal!
hoofdgerecht
null personen
415 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de winterpeen en rasp met de grove rasp in de keukenmachine. Schep samen met de bietjes op een grote platte schaal. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in plakjes. Snijd de munt en dille fijn. Meng het citroenrasp en -sap, de kruiden en olie door de geraspte groenten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kibbeling op laag vuur 5 min. Keer regelmatig. Serveer de salade met de kibbeling, schijfjes citroen en ravigottesaus.
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g winterpeen
400 g geraspte bietjes
1 citroen
15 g verse munt
15 g verse dille
4 el olijfolie frisse citroen
300 g verse kibbeling
100 g ravigottesaus
Dit heb je nodig
keukenmachine