Monchoutaart met appel en kaneel
Deze taart hoeft niet in de oven. Zet hem een dag van tevoren of de ochtend zelf in de koelkast en je bent klaar.
Aan de slag
Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt 75 g boter in een steelpan en maal de country cookies en 50 g gezouten pecannoten in de keukenmachine fijn. Meng de koek met de boter en verdeel gelijkmatig over de bodem van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel en zet in de koelkast.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Smelt de rest van de boter met de basterdsuiker in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de appel en kaneel toe als de suiker is gesmolten. Bak 5 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur en laat 5 min. afkoelen. Verdeel het appel-kaneelmengsel over de koekbodem.
Meng de kristalsuiker, roomkaas en appelstroop in de keukenmachine. Verdeel over de appelpartjes. Laat minimaal 4 uur afgedekt opstijven in de koelkast. Verdeel vlak voor serveren de rest van de pecannoten langs de rand van de cheesecake en serveer.
Monchoutaart met appel en kaneel
Instructievideo - 02:10 min.
Bakvormen bekleden
Instructievideo - 02:06 min.
Monchoutaart met appel en kaneel
Deze taart hoeft niet in de oven. Zet hem een dag van tevoren of de ochtend zelf in de koelkast en je bent klaar.
null personen
360 kcal
30 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt 75 g boter in een steelpan en maal de country cookies en 50 g gezouten pecannoten in de keukenmachine fijn. Meng de koek met de boter en verdeel gelijkmatig over de bodem van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel en zet in de koelkast.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Smelt de rest van de boter met de basterdsuiker in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de appel en kaneel toe als de suiker is gesmolten. Bak 5 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur en laat 5 min. afkoelen. Verdeel het appel-kaneelmengsel over de koekbodem.
Meng de kristalsuiker, roomkaas en appelstroop in de keukenmachine. Verdeel over de appelpartjes. Laat minimaal 4 uur afgedekt opstijven in de koelkast. Verdeel vlak voor serveren de rest van de pecannoten langs de rand van de cheesecake en serveer.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g ongezouten roomboter
200 g country cookies chocolate
115 g gezouten pecannoten
4 friszoete appels
60 g donkere basterdsuiker
2 tl gemalen kaneel
100 g fijne kristalsuiker
600 g MonChou
3 el rinse appelstroop
Dit heb je nodig
springvorm (∅ 24 cm)
bakpapier
keukenmachine