Minipizza's met salami of zalm
Alternatief voor een toastje met brie: deze eenhapspizzaatjes met 2 verschillende toppings.
Aan de slag
Meng de bloem, gist en het zout in een kom. Voeg de olie en het water toe. Kneed tot een soepel deeg. Dek af met een vochtige, schone theedoek. Laat op een warme, tochtvrije plek 45 min. rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C. Snijd elke tomaat in 5 plakken.
Verdeel het deeg in 20 balletjes. Rol elk balletje met de deegroller uit tot een rondje van Ø 8 cm en leg op met bakpapier beklede bakplaten. Bestrijk de deegrondjes met de pesto maar laat de randjes vrij. Leg daarop een plak tomaat en bestrooi met de kaas. Bak de pizza’s in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en knapperig. Neem de pizza’s uit de oven en laat 2 min. afkoelen.
Beleg 10 pizza’s met de salami en de rest met de gerookte zalm. Garneer met de rucola.
Minipizza’s met salami of zalm
Instructievideo - 02:35 min.
Minipizza's met salami of zalm
Alternatief voor een toastje met brie: deze eenhapspizzaatjes met 2 verschillende toppings.
null porties
95 kcal
20 min. bereiden
47 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Meng de bloem, gist en het zout in een kom. Voeg de olie en het water toe. Kneed tot een soepel deeg. Dek af met een vochtige, schone theedoek. Laat op een warme, tochtvrije plek 45 min. rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C. Snijd elke tomaat in 5 plakken.
Verdeel het deeg in 20 balletjes. Rol elk balletje met de deegroller uit tot een rondje van Ø 8 cm en leg op met bakpapier beklede bakplaten. Bestrijk de deegrondjes met de pesto maar laat de randjes vrij. Leg daarop een plak tomaat en bestrooi met de kaas. Bak de pizza’s in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en knapperig. Neem de pizza’s uit de oven en laat 2 min. afkoelen.
Beleg 10 pizza’s met de salami en de rest met de gerookte zalm. Garneer met de rucola.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g tarwebloem
½ zakje gedroogde gist
1 mespunt zout
1 el extra vierge olijfolie
125 ml water
4 trostomaten
3 el groene pesto in potje
75 g gemalen belegen kaas 50+
100 g salami
100 g gerookte zalm
40 g rucola
Dit heb je nodig
theedoek
deegroller
bakpapier