Kerstrol met Griekse yoghurt
Deze opgerolde cake ziet er heel feestelijk uit en is bovendien vetarm. Door de Griekse yoghurt erin en erop is de smaak heerlijk fris.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop met een mixer de eieren met de rietsuiker in 5 min. dik en luchtig. Spatel het bakmeel en de koekkruiden erdoor. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en spatel het rasp door het beslag.
Bekleed de braadslee met bakpapier en verdeel hierover het beslag. Tik een paar keer met de vorm op het aanrecht om het beslag gelijkmatig te verdelen. Bak in ca. 10 min. in het midden van de oven gaar.
Bestrooi een vel bakpapier met de fijne kristalsuiker. Keer de braadslee hierop om, met de korte kant naar je toe. Verwijder het bakpapier waar de cake op is gebakken. Rol het deeg strak op met het bakpapier met suiker. Draai de zijkanten van het papier dicht, als bij een snoepje. Laat 1 uur afkoelen.
Meng 300 g yoghurt met 75 g snackfruit, de kokos en de helft van de vanillesuiker. Rol de deegrol weer voorzichtig uit en bestrijk met het yoghurtmengsel. Laat 3 cm aan het einde van de korte kant onbedekt. Rol de cake weer op, maar zonder papier.
Meng de rest van de yoghurt met de rest van de vanillesuiker. Leg de rol op een schaal en bestrijk rondom gelijkmatig met de vanilleyoghurt. Bestrooi met de rest van het snackfruit of maak daar mooie kerstvormpjes mee.
Kerstrol met Griekse yoghurt
Instructievideo - 03:28 min.
Biscuitbodem maken
Instructievideo - 02:16 min.
Kerstrol met Griekse yoghurt
Deze opgerolde cake ziet er heel feestelijk uit en is bovendien vetarm. Door de Griekse yoghurt erin en erop is de smaak heerlijk fris.
nagerecht
null personen
255 kcal
35 min. bereiden
60 min. wachten
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop met een mixer de eieren met de rietsuiker in 5 min. dik en luchtig. Spatel het bakmeel en de koekkruiden erdoor. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en spatel het rasp door het beslag.
Bekleed de braadslee met bakpapier en verdeel hierover het beslag. Tik een paar keer met de vorm op het aanrecht om het beslag gelijkmatig te verdelen. Bak in ca. 10 min. in het midden van de oven gaar.
Bestrooi een vel bakpapier met de fijne kristalsuiker. Keer de braadslee hierop om, met de korte kant naar je toe. Verwijder het bakpapier waar de cake op is gebakken. Rol het deeg strak op met het bakpapier met suiker. Draai de zijkanten van het papier dicht, als bij een snoepje. Laat 1 uur afkoelen.
Meng 300 g yoghurt met 75 g snackfruit, de kokos en de helft van de vanillesuiker. Rol de deegrol weer voorzichtig uit en bestrijk met het yoghurtmengsel. Laat 3 cm aan het einde van de korte kant onbedekt. Rol de cake weer op, maar zonder papier.
Meng de rest van de yoghurt met de rest van de vanillesuiker. Leg de rol op een schaal en bestrijk rondom gelijkmatig met de vanilleyoghurt. Bestrooi met de rest van het snackfruit of maak daar mooie kerstvormpjes mee.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote eieren
100 g rietsuiker
100 g zelfrijzend bakmeel
2 tl koek- en speculaaskruiden
1 medium handsinaasappel
20 g fijne kristalsuiker
500 g Griekse yoghurt (0% vet)
125 g craisins bosbes
3 el geraspte kokos
4 zakjes vanillesuiker
Dit heb je nodig
braadslee (31 x 23 cm)
bakpapier