Garnalencocktail in lofblaadjes
Garnalencocktail, niet in een glaasje, maar op een blaadje lof.
Aan de slag
Snijd de onderkant van de stronken lof en haal steeds de eerste 5 mooie blaadjes los, daarna worden ze te klein. De kleine blaadjes gebruik je niet.
Meng de helft van de mayonaise met de ketchup, whisky en paprikapoeder, een beetje peper en eventueel zout.
Roer de saffraan door het hete water en laat 1 min. staan. Roer het saffraanwater met draadjes door de rest van de mayonaise. Roer de kerrie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de garnalen over de whiskysaus en saffraansaus en roer door.
Leg de blaadjes lof om en om op een schaal. Vul de witlof met de whiskygarnalen en de roodlof met de saffraangarnalen. Snijd de blaadjes van de peterselie en de bieslook fijn. Garneer de saffraanschuitjes met peterselie en de whiskyschuitjes met bieslook.
Garnalencocktail
Instructievideo - 02:12 min.
Garnalencocktail in lofblaadjes
Garnalencocktail, niet in een glaasje, maar op een blaadje lof.
voorgerecht
null personen
225 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de onderkant van de stronken lof en haal steeds de eerste 5 mooie blaadjes los, daarna worden ze te klein. De kleine blaadjes gebruik je niet.
Meng de helft van de mayonaise met de ketchup, whisky en paprikapoeder, een beetje peper en eventueel zout.
Roer de saffraan door het hete water en laat 1 min. staan. Roer het saffraanwater met draadjes door de rest van de mayonaise. Roer de kerrie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de garnalen over de whiskysaus en saffraansaus en roer door.
Leg de blaadjes lof om en om op een schaal. Vul de witlof met de whiskygarnalen en de roodlof met de saffraangarnalen. Snijd de blaadjes van de peterselie en de bieslook fijn. Garneer de saffraanschuitjes met peterselie en de whiskyschuitjes met bieslook.
variatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 stronken roodlof
2 stronken witlof
4 el citroenmayonaise
1 el ketchup
1 el whisky
1 mespunt paprika Edelsuss
12 saffraan
1 el water
1 mespunt curry madras
300 g verse Hollandse garnalen
8 g verse peterselie
8 g verse bieslook