Tagliatelle met zalm en kool
Een heerlijk romig pastagerecht met zalm, groenten en een smaakaccent van de salie.
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan en bak de groene kool met prei en peen 1 min. op hoog vuur. Schenk de wijn erbij en draai het vuur laag. Laat met de deksel op de pan in 8 min. stoven. Schep regelmatig om. Voeg de laatste 3 min. de erwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de salieblaadjes in dunne reepjes. Meng het citroenrasp, -sap en de salie door de zuivelspread en breng op smaak met peper.
Giet de tagliatelle af en vang een kopje van het kookvocht op. Laat de zalm uitlekken. Doe de pasta met het kopje kookvocht, het zuivelspreadmengsel en 2/3 van de zalm terug in de pan en schep om. Serveer met de groenten en garneer met de rest van de zalm.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Tagliatelle met zalm en kool
Een heerlijk romig pastagerecht met zalm, groenten en een smaakaccent van de salie.
hoofdgerecht
null personen
330 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan en bak de groene kool met prei en peen 1 min. op hoog vuur. Schenk de wijn erbij en draai het vuur laag. Laat met de deksel op de pan in 8 min. stoven. Schep regelmatig om. Voeg de laatste 3 min. de erwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de salieblaadjes in dunne reepjes. Meng het citroenrasp, -sap en de salie door de zuivelspread en breng op smaak met peper.
Giet de tagliatelle af en vang een kopje van het kookvocht op. Laat de zalm uitlekken. Doe de pasta met het kopje kookvocht, het zuivelspreadmengsel en 2/3 van de zalm terug in de pan en schep om. Serveer met de groenten en garneer met de rest van de zalm.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el traditionele olijfolie
400 g stamppotmix groene kool met prei en peen
100 ml droge witte wijn
200 g diepvries tuinerwten
300 g tagliatelle
1 citroen
3 verse salieblaadjes
200 g zuivelspread light bieslook
213 g roze zalm in blik