Broccolipuree & stroganoffballetjes
Het lekkerste gerecht uit de Russische keuken maak je nu supersnel zelf!
Aan de slag
Snijd het kapje van de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes op hoog vuur in 1 min. rondom bruin. Voeg de paprika toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Meng het zakje stroganoffsaus met het koude water. Schenk bij de gehaktballetjes. Laat de balletjes in de stroganoffsaus 6 min. op laag vuur stoven. Roer regelmatig.
Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Halveer eventuele grote broccoliroosjes en kook de broccoli in 5 min. beetgaar. Giet af en stamp de roosjes grof met de pureestamper. Schep de aardappelpuree en olijven erdoor. Breng op smaak met peper.
Serveer de broccolipuree met de balletjes in stroganoffsaus.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Broccolipuree & stroganoffballetjes
Het lekkerste gerecht uit de Russische keuken maak je nu supersnel zelf!
hoofdgerecht
null personen
745 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het kapje van de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes op hoog vuur in 1 min. rondom bruin. Voeg de paprika toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Meng het zakje stroganoffsaus met het koude water. Schenk bij de gehaktballetjes. Laat de balletjes in de stroganoffsaus 6 min. op laag vuur stoven. Roer regelmatig.
Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Halveer eventuele grote broccoliroosjes en kook de broccoli in 5 min. beetgaar. Giet af en stamp de roosjes grof met de pureestamper. Schep de aardappelpuree en olijven erdoor. Breng op smaak met peper.
Serveer de broccolipuree met de balletjes in stroganoffsaus.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 zoete puntpaprika's
2 el traditionele olijfolie
360 g Hollandse runderballetjes
42 g Knorr stroganoffsaus
250 ml kraanwater
900 g aardappelpuree met boter
600 g koelverse broccoliroosjes
120 g zwarte olijven in plakjes
Dit heb je nodig
magnetron
pureestamper