Mediterrane spinaziequiche
Deze spinazietaart met geitenkaas is extra lekker door het amandelschaafsel als topping.
Aan de slag
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Bekleed de quichevorm met het deeg, laat de plakjes elkaar overlappen. Verhit de olie in een hapjespan, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Doe de spinazie in een zeef en druk met een houten lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Verdeel de spinazie over het deeg in de quichevorm en verkruimel de gietenkaas erover.
Meng de eieren met de crème fraîche, oregano, peper en eventueel zout. Schenk over de spinazie. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak de quiche in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Laat 15 min. afkoelen.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Mediterrane spinaziequiche
Deze spinazietaart met geitenkaas is extra lekker door het amandelschaafsel als topping.
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Bekleed de quichevorm met het deeg, laat de plakjes elkaar overlappen. Verhit de olie in een hapjespan, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Doe de spinazie in een zeef en druk met een houten lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Verdeel de spinazie over het deeg in de quichevorm en verkruimel de gietenkaas erover.
Meng de eieren met de crème fraîche, oregano, peper en eventueel zout. Schenk over de spinazie. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak de quiche in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Laat 15 min. afkoelen.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
2 el traditionele olijfolie
600 g verse bladspinazie
150 g zachte geitenkaas met honing 55+
4 middelgrote eieren
200 g crème fraîche
2 tl gedroogde oregano
2 el amandelschaafsel
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 24 cm, ingevet)
zeef