Zelfgemaakte kippenragout
Op de redactie kan het ons soms niet kerstig genoeg zijn! Vandaar de ragoutbakjes in kerstboomvorm. De ragout maak je lekker zelf.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt 50 g boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Laat in 3 min. op laag vuur gaar worden. Roer de roux regelmatig.
Voeg al roerend met een garde de fond toe en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en laat 3 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Voeg de dragon toe.
Bestrooi de kipfilets met peper en zout. Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin de kip in 12 min. goudbruin en gaar. Laat afgedekt onder aluminiumfolie 5 min. afkoelen en snijd in stukjes. Meng de kip met de roux. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de room door de ragout en breng op laag vuur langzaam aan de kook. Verwarm ondertussen de pasteibakjes 5 min. in de voorverwarmde oven. Schep de ragout in de bakjes.
Roux maken
Instructievideo - 00:45 min.
Zelfgemaakte kippenragout
Op de redactie kan het ons soms niet kerstig genoeg zijn! Vandaar de ragoutbakjes in kerstboomvorm. De ragout maak je lekker zelf.
voorgerecht
null personen
355 kcal
20 min. bereiden
5 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt 50 g boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Laat in 3 min. op laag vuur gaar worden. Roer de roux regelmatig.
Voeg al roerend met een garde de fond toe en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en laat 3 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Voeg de dragon toe.
Bestrooi de kipfilets met peper en zout. Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin de kip in 12 min. goudbruin en gaar. Laat afgedekt onder aluminiumfolie 5 min. afkoelen en snijd in stukjes. Meng de kip met de roux. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de room door de ragout en breng op laag vuur langzaam aan de kook. Verwarm ondertussen de pasteibakjes 5 min. in de voorverwarmde oven. Schep de ragout in de bakjes.
variatietip:
variatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
70 g ongezouten roomboter
50 g tarwebloem
380 ml gevogeltefond
1 el dragon
350 g Franse scharrelkipfilet
100 ml verse slagroom
8 luchtige ragoutbakjes in kerstboomvorm