Geroosterde knolselderij met linzen en hazelnoten
Groenten, peulvruchten, noten: dit gerecht geeft je het gevoel dat je goed bezig bent!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de knolselderij, snijd in plakken van 1 cm en de plakken in repen van 2 cm. Halveer de wortels in de lengte.
Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de groenten met de olie, breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster ca. 35 min. in de oven. Schep regelmatig om. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 2 min. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Verwarm de linzen in hun eigen vocht 3 min. op middelhoog vuur en laat uitlekken in een zeef. Snijd ondertussen de feta in kleine stukjes. Snijd de munt fijn. Verdeel de groenten en linzen over de borden. Bestrooi met de hazelnoten, feta en munt en serveer.
Geroosterde knolselderij met linzen en hazelnoten
Groenten, peulvruchten, noten: dit gerecht geeft je het gevoel dat je goed bezig bent!
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
10 min. bereiden
10 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de knolselderij, snijd in plakken van 1 cm en de plakken in repen van 2 cm. Halveer de wortels in de lengte.
Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de groenten met de olie, breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster ca. 35 min. in de oven. Schep regelmatig om. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 2 min. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Verwarm de linzen in hun eigen vocht 3 min. op middelhoog vuur en laat uitlekken in een zeef. Snijd ondertussen de feta in kleine stukjes. Snijd de munt fijn. Verdeel de groenten en linzen over de borden. Bestrooi met de hazelnoten, feta en munt en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg knolselderij
600 g geschrapte worteltjes
8 el traditionele olijfolie
95 g ongebrande hazelnoten
800 g bruine linzen in blik
200 g Griekse feta
15 g verse munt
Dit heb je nodig
bakpapier