Pompoen-paprikastoof met ei en brood
Met brood en ei wordt dit pompoengerecht een volledige maaltijd.
Aan de slag
Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de parten in stukjes van 2 cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het karwijzaad 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de paprika in stukjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de pompoen, het karwijzaad, de paprika, 1.5 el citroensap, het laurierblaadje, stroop, tomatenblokjes en kikkererwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel schuin op de pan en stoof het mengsel in 25 min. gaar. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur, verwijder de laurier en roer de helft van het citroenrasp erdoor.
Schep de helft van de stoof over in een koekenpan. Maak in elke pan 4 holtes en breek boven elke holte 1 ei. Doe een deksel op de pannen en laat de eieren in 10 min. op laag vuur gaar worden. Bestrooi de stoof met tuinkers. Serveer met het brood.
Pompoen schillen en snijden
Instructievideo - 01:05 min.
Pompoen-paprikastoof met ei en brood
Met brood en ei wordt dit pompoengerecht een volledige maaltijd.
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
45 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de parten in stukjes van 2 cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het karwijzaad 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de paprika in stukjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de pompoen, het karwijzaad, de paprika, 1.5 el citroensap, het laurierblaadje, stroop, tomatenblokjes en kikkererwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel schuin op de pan en stoof het mengsel in 25 min. gaar. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur, verwijder de laurier en roer de helft van het citroenrasp erdoor.
Schep de helft van de stoof over in een koekenpan. Maak in elke pan 4 holtes en breek boven elke holte 1 ei. Doe een deksel op de pannen en laat de eieren in 10 min. op laag vuur gaar worden. Bestrooi de stoof met tuinkers. Serveer met het brood.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g flespompoenen
1 el karwijzaad
230 g geroosterde rode paprika's in pot
½ citroen
1 teen knoflook
1½ el traditionele olijfolie
1 gedroogde laurierblaadjes
½ el Zeeuwse keukenstroop
600 g tomatenblokjes
400 g kikkererwten in blik
8 middelgrote scharreleieren
1 bakje tuinkers
1 AH Liefde & Passie meerzadenbrood