Pompoen-paprikastoof met worstjes
De Italiaanse worst geeft dit herstgerecht pit.
Aan de slag
Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de parten in stukjes van 2 cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het karwijzaad 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de paprika in stukjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
Snijd de knoflook fijn. Verhit 1.5 el olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de pompoen, het karwijzaad, de paprika, 1.5 el citroensap, het laurierblaadje, stroop, tomatenblokjes en kikkererwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel schuin op de pan en stoof het mengsel in 25 min. gaar. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur, verwijder de laurier en roer de helft van het citroenrasp erdoor.
Kook ondertussen de rijst en volkoren granen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en braad de worstjes in 10 min. rondom goudbruin en gaar. Serveer de rijst en granen met de stoof en worstjes.
Pompoen schillen en snijden
Instructievideo - 01:05 min.
Pompoen-paprikastoof met worstjes
De Italiaanse worst geeft dit herstgerecht pit.
hoofdgerecht
null personen
660 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de parten in stukjes van 2 cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het karwijzaad 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de paprika in stukjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
Snijd de knoflook fijn. Verhit 1.5 el olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de pompoen, het karwijzaad, de paprika, 1.5 el citroensap, het laurierblaadje, stroop, tomatenblokjes en kikkererwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel schuin op de pan en stoof het mengsel in 25 min. gaar. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur, verwijder de laurier en roer de helft van het citroenrasp erdoor.
Kook ondertussen de rijst en volkoren granen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en braad de worstjes in 10 min. rondom goudbruin en gaar. Serveer de rijst en granen met de stoof en worstjes.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g flespompoenen
1 el karwijzaad
230 g geroosterde rode paprika's in pot
½ citroen
1 teen knoflook
3½ el traditionele olijfolie
1 gedroogde laurierblaadjes
½ el Zeeuwse keukenstroop
600 g tomatenblokjes
400 g kikkererwten in pot
300 g Pedon volkoren granenrijst
270 g Toscaanse worstjes