Quiche met biet, zalm en monchou
Ideaal voor een etentje: even kort voorbereiden en hup, zo de oven in!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de quichevorm in en bekleed met de plakjes deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Verdeel 2/3 ervan samen met de bietjes over de bodem van de quichevorm. Snijd de zalm in stukjes. Verdeel over de bietjes.
Klop de eieren los met een garde en meng met de roomkaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk het mengsel in de quichevorm.
Bak de quiche in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt. Bestrooi voor het serveren met de rest van de salade-ui en de kappertjes.
Quiche met biet, zalm en monchou
Ideaal voor een etentje: even kort voorbereiden en hup, zo de oven in!
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
15 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de quichevorm in en bekleed met de plakjes deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Verdeel 2/3 ervan samen met de bietjes over de bodem van de quichevorm. Snijd de zalm in stukjes. Verdeel over de bietjes.
Klop de eieren los met een garde en meng met de roomkaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk het mengsel in de quichevorm.
Bak de quiche in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt. Bestrooi voor het serveren met de rest van de salade-ui en de kappertjes.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes diepvries bladerdeeg
1 bosje salade-uitje
400 g geraspte bietjes
250 g zalmfilet
4 middelgrote eieren
200 g MonChou
1 el kappertjes
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 24 cm)
aluminiumfolie