Quiche uit de airfryer
Wist je dat je ook quiche in de airfryer kon maken? Probeer vanavond deze bloemkoolquiche eens!
Aan de slag
Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de airfryer voor op 160 °C.
Vet de springvorm in met ⅓ van de olie en bekleed met het deeg. Bedek het bladerdeeg met een vel bakpapier dat iets groter is dan de vorm en vul met de blindbakvulling. Bak de bodem 15 min. in de airfryer.
Halveer ondertussen de bloemkoolroosjes, snijd grote roosjes in kwarten. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de bloemkool en tijmblaadjes toe en bak al omscheppend 5 min.
Klop ondertussen de eieren met de crème fraîche en de kaas los. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de hazelnoten grof.
Haal de bodem uit de airfryer. Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier. Verdeel de bloemkool over het deeg en schenk het eiermengsel erover. Bestrooi met de noten en de rest van de kaas.
Bak de quiche 45 min. in de airfryer. Laat 5 min. afkoelen en haal uit de springvorm.
Quiche uit de airfryer
Wist je dat je ook quiche in de airfryer kon maken? Probeer vanavond deze bloemkoolquiche eens!
hoofdgerecht
null personen
965 kcal
25 min. bereiden
50 min. wachten
Aan de slag
Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de airfryer voor op 160 °C.
Vet de springvorm in met ⅓ van de olie en bekleed met het deeg. Bedek het bladerdeeg met een vel bakpapier dat iets groter is dan de vorm en vul met de blindbakvulling. Bak de bodem 15 min. in de airfryer.
Halveer ondertussen de bloemkoolroosjes, snijd grote roosjes in kwarten. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de bloemkool en tijmblaadjes toe en bak al omscheppend 5 min.
Klop ondertussen de eieren met de crème fraîche en de kaas los. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de hazelnoten grof.
Haal de bodem uit de airfryer. Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier. Verdeel de bloemkool over het deeg en schenk het eiermengsel erover. Bestrooi met de noten en de rest van de kaas.
Bak de quiche 45 min. in de airfryer. Laat 5 min. afkoelen en haal uit de springvorm.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 plakjes diepvries bladerdeeg
3 tl milde olijfolie
400 g koelverse bloemkoolroosjes
1 rode ui
1 teen knoflook
8 g verse tijm
3 middelgrote eieren
125 g crème fraîche
75 g geraspte gruyère
30 g hazelnoten
Dit heb je nodig
airfryer XL
ronde springvorm (Ø 18 cm)
bakpapier
blindbakvulling