Romige gratin van zoete aardappel en pinda
bewaar
bewaar

Romige gratin van zoete aardappel en pinda

Ook oosterse smaken gaan perfect samen met zoete aardappel.

10 min. bereiden / 45 min. oventijd

pittig

6 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd met de keukenmachine in dunne plakjes.

Meng in een ruime schaal de coconut cream met de pindakaas, sambal en seroendeng. Meng de aardappelplakjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Vet de ovenschaal in en schep er het aardappelmengsel in, zodanig dat de plakjes zo veel mogelijk plat liggen. Dek af met aluminiumfolie en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Verwijder de folie en bak in nog ca. 25 min. goudbruin en gaar. Tip: schep de aardappel om, zodat alle plakjes gaar worden.

Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Neem de gratin uit de oven en bestrooi met de rode peper. Lekker!

Romige gratin van zoete aardappel en pinda

Instructievideo - 01:53 min.

Aardappelen schillen

Instructievideo - 01:08 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Romige gratin van zoete aardappel en pinda

Ook oosterse smaken gaan perfect samen met zoete aardappel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig