Yotam Ottolenghi's ricottabeignets met sinaasappel en honing
Laat je niets misleiden door het uiterlijk van dit feestelijke hapje. Deze fruitige beignet lijkt namelijk in niets op een oliebol.
Aan de slag
Maak eerst de sinaasappelsiroop. Doe 100 g suiker met het water in een steelpannetje op halfhoog vuur en roer tot de suiker is opgelost. Laat de siroop zachtjes 3-4 min. pruttelen. Snijd ondertussen de oranje schil van de sinaasappel en snijd deze in flinterdunne reepjes. Doe de reepjes sinaasappelschil in het suikermengsel en laat hem nog 2 min. koken. Neem de pan van het vuur en laat de sinaasappelreepjes in de siroop koud worden.
Doe 350 g ricotta met de geitenkaas en de eieren in een kom. Klop alles vrij glad en voeg de melk, munt en sinaasappelrasp toe. Zet opzij. Zeef in een andere kom de bloem met bakpoeder en voeg de rest van de suiker en het zout toe. Roer de natte ingrediënten door de droge ingrediënten tot het een beslag is. Doe er zo nodig nog wat meer bloem bij tot het beslag in klodders van een lepel valt. Laat het 10 min. rusten.
Verhit een kleine pan met zware bodem gevuld met zo veel zonnebloemolie dat hij tot 4 cm hoogte van de panwand komt. Schep als de olie goed heet is theelepels beslag in de olie. Frituur 3-4 min. ; keer ze af en toe tot de beignets rondom goudbruin zijn; draai het vuur lager als de olie te heet wordt. Schep de beignets met een schuimspaan op keukenpapier. Bak zo alle beignets.
Stapel de beignets op de borden en besprenkel ze met de verwarmde honing. Zet er een dotje van de overgebleven ricotta op en bestuif ze met poedersuiker. Schep tot slot wat sinaasappelreepjes en een beetje van de sinaasappelsiroop op de rest van de ricotta en serveer de beignets meteen.
Yotam Ottolenghi's ricottabeignets met sinaasappel en honing
Laat je niets misleiden door het uiterlijk van dit feestelijke hapje. Deze fruitige beignet lijkt namelijk in niets op een oliebol.
null personen
535 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Maak eerst de sinaasappelsiroop. Doe 100 g suiker met het water in een steelpannetje op halfhoog vuur en roer tot de suiker is opgelost. Laat de siroop zachtjes 3-4 min. pruttelen. Snijd ondertussen de oranje schil van de sinaasappel en snijd deze in flinterdunne reepjes. Doe de reepjes sinaasappelschil in het suikermengsel en laat hem nog 2 min. koken. Neem de pan van het vuur en laat de sinaasappelreepjes in de siroop koud worden.
Doe 350 g ricotta met de geitenkaas en de eieren in een kom. Klop alles vrij glad en voeg de melk, munt en sinaasappelrasp toe. Zet opzij. Zeef in een andere kom de bloem met bakpoeder en voeg de rest van de suiker en het zout toe. Roer de natte ingrediënten door de droge ingrediënten tot het een beslag is. Doe er zo nodig nog wat meer bloem bij tot het beslag in klodders van een lepel valt. Laat het 10 min. rusten.
Verhit een kleine pan met zware bodem gevuld met zo veel zonnebloemolie dat hij tot 4 cm hoogte van de panwand komt. Schep als de olie goed heet is theelepels beslag in de olie. Frituur 3-4 min. ; keer ze af en toe tot de beignets rondom goudbruin zijn; draai het vuur lager als de olie te heet wordt. Schep de beignets met een schuimspaan op keukenpapier. Bak zo alle beignets.
Stapel de beignets op de borden en besprenkel ze met de verwarmde honing. Zet er een dotje van de overgebleven ricotta op en bestuif ze met poedersuiker. Schep tot slot wat sinaasappelreepjes en een beetje van de sinaasappelsiroop op de rest van de ricotta en serveer de beignets meteen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g fijne kristalsuiker
100 ml kraanwater
2 medium handsinaasappels
470 g ricotta
60 g caprino geitenkaas
3 middelgrote eieren
60 ml volle melk
1½ el verse munt
160 g tarwebloem
1½ tl bakpoeder
¼ tl zout
700 ml zonnebloemolie
4 el vloeibare honing
2 el poedersuiker