Mexicaanse tostada’s met biefstuk, guacamole en crème fraîche
Vanavond zet je een op-en-top Mexicaans gerecht op tafel.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de gordita’s in 3 min. krokant. Keer halverwege. Houd ze apart.
Maak de guacamole. Bewaar de sjalot en knoflook uit het pakket. Snijd de steelaanzet van de rode peper en verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes, pers de limoen uit en prak het vruchtvlees van de avocado’s. Meng de rode peper naar smaak met de tomaat en avocado en breng op smaak met 2 el limoensap, peper en eventueel zout.
Bestrooi de biefstukken met de helft van de picadillo en peper en zout. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de biefstukken in 6 min. rosé. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat afgedekt onder aluminiumfolie 5 min. rusten.
Was ondertussen de courgette. Snipper de sjalot, snijd de knoflook fijn en snijd de courgette in blokjes van 2 cm. Laat de kidneybonen en mais uitlekken in een vergiet.
Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de sjalot, knoflook, courgette, de rest van de picadillo, peper en eventueel zout 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de bonen en mais toe en warm 3 min. mee. Snijd de biefstuk in reepjes. Zet met de gebakken gordita’s (tostada’s), guacamole, groenten en crème fraîche op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen tostada’s beleggen.
Mexicaanse tostada’s met biefstuk, guacamole en crème fraîche
Vanavond zet je een op-en-top Mexicaans gerecht op tafel.
hoofdgerecht
null personen
920 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de gordita’s in 3 min. krokant. Keer halverwege. Houd ze apart.
Maak de guacamole. Bewaar de sjalot en knoflook uit het pakket. Snijd de steelaanzet van de rode peper en verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes, pers de limoen uit en prak het vruchtvlees van de avocado’s. Meng de rode peper naar smaak met de tomaat en avocado en breng op smaak met 2 el limoensap, peper en eventueel zout.
Bestrooi de biefstukken met de helft van de picadillo en peper en zout. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de biefstukken in 6 min. rosé. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat afgedekt onder aluminiumfolie 5 min. rusten.
Was ondertussen de courgette. Snipper de sjalot, snijd de knoflook fijn en snijd de courgette in blokjes van 2 cm. Laat de kidneybonen en mais uitlekken in een vergiet.
Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de sjalot, knoflook, courgette, de rest van de picadillo, peper en eventueel zout 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de bonen en mais toe en warm 3 min. mee. Snijd de biefstuk in reepjes. Zet met de gebakken gordita’s (tostada’s), guacamole, groenten en crème fraîche op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen tostada’s beleggen.
algemeen:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 gordita's
1 guacamolepakket
4 biefstukken
2 tl Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo
4 el arachideolie
1 courgette
400 g kidneybonen uit blik
300 g mais in blik
200 g crème fraîche