Pittige speklapjes uit de oven
bewaar
bewaar

Pittige speklapjes uit de oven

Kwartiertje voorbereiden, de oven doet de rest.

15 min. bereiden / 30 min. oventijd / 15 min. wachten

zeer pittig

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de olie, stroop, chilivlokken en het zout tot een marinade. Halveer de speklappen in de breedte en doe in de ovenschaal. Schep om met de marinade en laat 15 min. marineren. Keer halverwege.

Verdeel de aardappelkroketjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de speklapjes in het midden van de oven en schuif de aardappelkroketjes eronder. Bak ca. 30 min. Keer de kroketjes halverwege.

Kook ondertussen de spruitjes 5 min. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Neem de speklapjes na ca. 15 min. uit de oven en voeg de spruitjes, het limoenrasp en -sap toe. Schep om en bak nog ca. 15 min.Serveer de speklapjes en spruitjes met de aardappelkroketjes.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pittige speklapjes uit de oven

Kwartiertje voorbereiden, de oven doet de rest.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig