Aubergine gevuld met pittig fijngehakt
bewaar
bewaar

Aubergine gevuld met pittig fijngehakt

Even voorbereiden, in de oven en na 40 minuten smul je van deze groentetopper.

20 min. bereiden / 40 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Was de aubergines en halveer in de lengte. Hol uit tot ca. 1 cm. van de rand (vruchtvlees wordt niet gebruikt). Pel en snipper de ui. Laat de tomatenblokjes uitlekken en vang het sap op.

Verhit de olie in een pan en fruit de ui ca. 2 min. Voeg het fijngehakt en de kruiden toe en bak ca. 4 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en verwarm ca. 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Vul de aubergines hoog op met gehaktmengsel en leg in de ovenschaal. Verdeel de kaas erover. Schenk de tomatensap op de bodem van de schaal. Bak de aubergines in het midden van de oven ca. 40 min. gaar en lichtbruin. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de aubergines met rijst.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aubergine gevuld met pittig fijngehakt

Even voorbereiden, in de oven en na 40 minuten smul je van deze groentetopper.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig