Kabeljauw met tomaat uit de oven
Een ovenschotel met crunchy kabeljauw. Kun jij ook niet wachten?
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Scheur het brood in stukken en verkruimel met de tijm en knoflook in het hakmolentje van de staafmixer. Schep het kruim om met de ui en ⅔ van de olie.
Kruis het kroontje van de tomaten in met een scherp mesje. Dompel de tomaten 10 sec. onder in kokend water en vervolgens 10 sec. in koud water. Je kunt het vel er nu gemakkelijk afhalen. Snijd de tomaten in 4 parten, verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verdeel de kabeljauw over de ovenschaal. Pers de citroen uit. Besprenkel de kabeljauwfilets met 1 el citroensap (per 4 personen) en bestrooi met peper en eventueel zout.
Schep de tomatenblokjes op de vis en druk stevig aan. Verdeel het broodkruim erover, druk aan en besprenkel met de rest van de olie. Bak in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
Kabeljauw met tomaat uit de oven
Een ovenschotel met crunchy kabeljauw. Kun jij ook niet wachten?
hoofdgerecht
null personen
275 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Scheur het brood in stukken en verkruimel met de tijm en knoflook in het hakmolentje van de staafmixer. Schep het kruim om met de ui en ⅔ van de olie.
Kruis het kroontje van de tomaten in met een scherp mesje. Dompel de tomaten 10 sec. onder in kokend water en vervolgens 10 sec. in koud water. Je kunt het vel er nu gemakkelijk afhalen. Snijd de tomaten in 4 parten, verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verdeel de kabeljauw over de ovenschaal. Pers de citroen uit. Besprenkel de kabeljauwfilets met 1 el citroensap (per 4 personen) en bestrooi met peper en eventueel zout.
Schep de tomatenblokjes op de vis en druk stevig aan. Verdeel het broodkruim erover, druk aan en besprenkel met de rest van de olie. Bak in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode ui
1 teen knoflook
7½ g verse tijm
2 sneetjes casinobrood
3 el traditionele olijfolie
3 trostomaten
600 g verse kabeljauwfilets
½ citroen
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)