Kruidenfusilli met kabeljauw en groenten uit de oven
Het citroenrasp en -sap geven dit pastagerecht een fris accent.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de venkel, verwijder de harde onderkant en de stelen en snijd de knollen in dunne parten. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de tomaten en snijd in parten. Verdeel de venkel en tomaat met de helft van de knoflook en de helft van de Italiaanse kruiden over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
Laat ondertussen de kappertjes uitlekken. Pluk de blaadjes van de rest van de kruiden, maar houd 1 takje oregano achter voor garnering. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil met een fijne rasp en pers de vrucht uit. Doe de kruiden met de rest van de knoflook in een hoge beker en voeg de rest van de olie en het water toe. Pureer met de staafmixer tot een groene olie. Voeg naar smaak citroensap, peper en eventueel zout toe.
Breng in een ruime pan water met wat zout aan de kook en kook de fusilli in 10 min. beetgaar. Giet het water af, meng de pasta met de kruidenolie en verdeel over de borden.
Bestrooi ondertussen de vis met peper en wat zout. Neem de bakplaat uit de oven en verdeel de kappertjes en vis over de venkel. Zet nog 10 min. in de oven of tot de vis net gaar is. Zet nog 10 min. in de oven of tot de vis net gaar is. Neem de bakplaat uit de oven, verwijder de kruiden en verdeel de groenten over de pasta. Verdeel de rucola erover en leg de vis erbovenop. Garneer met het citroenrasp en het achtergehouden takje oregano.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Kruidenfusilli met kabeljauw en groenten uit de oven
Het citroenrasp en -sap geven dit pastagerecht een fris accent.
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de venkel, verwijder de harde onderkant en de stelen en snijd de knollen in dunne parten. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de tomaten en snijd in parten. Verdeel de venkel en tomaat met de helft van de knoflook en de helft van de Italiaanse kruiden over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
Laat ondertussen de kappertjes uitlekken. Pluk de blaadjes van de rest van de kruiden, maar houd 1 takje oregano achter voor garnering. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil met een fijne rasp en pers de vrucht uit. Doe de kruiden met de rest van de knoflook in een hoge beker en voeg de rest van de olie en het water toe. Pureer met de staafmixer tot een groene olie. Voeg naar smaak citroensap, peper en eventueel zout toe.
Breng in een ruime pan water met wat zout aan de kook en kook de fusilli in 10 min. beetgaar. Giet het water af, meng de pasta met de kruidenolie en verdeel over de borden.
Bestrooi ondertussen de vis met peper en wat zout. Neem de bakplaat uit de oven en verdeel de kappertjes en vis over de venkel. Zet nog 10 min. in de oven of tot de vis net gaar is. Zet nog 10 min. in de oven of tot de vis net gaar is. Neem de bakplaat uit de oven, verwijder de kruiden en verdeel de groenten over de pasta. Verdeel de rucola erover en leg de vis erbovenop. Garneer met het citroenrasp en het achtergehouden takje oregano.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 venkelknollen
2 tenen knoflook
5 trostomaten
15 g verse Italiaanse kruiden
4 el (olijf)olie
100 g kappertjes
1 citroen
3 el kraanwater
300 g fusilli
520 g verse kabeljauwfilets
40 g rucola
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer