Druivenclafoutis
Aan de slag
Druiven van tros plukken, wassen, op keukenpapier laten uitlekken en in kom doen. Wijn erover schenken en minstens 1 uur laten marineren. Oven voorverwarmen op 175 °C. (In magnetron) boter smelten. Taartvorm dun invetten met gesmolten boter. Druiven afgieten, wijn opvangen. In kom eieren en basterdsuiker met handmixer tot luchtig, schuimig mengsel kloppen. Achtereenvolgens bloem, mespunt zout, crème fraîche, melk, wijn van druivenmarinade en helft van gesmolten boter erdoor kloppen. Beslag in taartvorm schenken en druiven erover verdelen. Rest van gesmolten boter erover sprenkelen. In midden van oven clafoutis in ca. 45 minuten goudbruin en gaar bakken. Uit oven clafoutis royaal bestrooien met poedersuiker. Clafoutis laten afkoelen tot lauwwarmen vlak voor serveren opnieuw bestrooien met poedersuiker.
Druivenclafoutis
nagerecht
null personen
425 kcal
15 min. bereiden
105 min. wachten
Aan de slag
Druiven van tros plukken, wassen, op keukenpapier laten uitlekken en in kom doen. Wijn erover schenken en minstens 1 uur laten marineren. Oven voorverwarmen op 175 °C. (In magnetron) boter smelten. Taartvorm dun invetten met gesmolten boter. Druiven afgieten, wijn opvangen. In kom eieren en basterdsuiker met handmixer tot luchtig, schuimig mengsel kloppen. Achtereenvolgens bloem, mespunt zout, crème fraîche, melk, wijn van druivenmarinade en helft van gesmolten boter erdoor kloppen. Beslag in taartvorm schenken en druiven erover verdelen. Rest van gesmolten boter erover sprenkelen. In midden van oven clafoutis in ca. 45 minuten goudbruin en gaar bakken. Uit oven clafoutis royaal bestrooien met poedersuiker. Clafoutis laten afkoelen tot lauwwarmen vlak voor serveren opnieuw bestrooien met poedersuiker.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g pitloze blauwe druiven
250 g pitloze witte druiven
50 ml Muscat de Beaume de Venise
50 g boter
4 eieren
75 g witte basterdsuiker
100 g bloem
0 zout
1 bekertje crème fraîche
200 ml volle melk
0 poedersuiker uit strooibus
Dit heb je nodig
lage taartvorm, doorsnede 26 cm