Gegrilde scholfilet met couscous-venkelsalade
bewaar
bewaar

Gegrilde scholfilet met couscous-venkelsalade

Schol uit de grillpan met een mediterrane couscoussalade met venkel en abrikoos.

40 min. bereiden

12 ingrediënten

Aan de slag

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking in een ruime schaal. Roer los met een vork. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Snijd de venkelknollen in plakken van 0.5 cm en schep om met 2 el koolzaadolie. Bestrooi met (versgemalen) peper en eventueel zout.

Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd met de dille fijn. Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Meng de kruiden, abrikozen, veldsla, het citroensap, 3 el olie en de hazelnoten door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de venkel in 2 delen 6 min. Keer halverwege. Schep de groenten door de couscous.

Bestrijk de scholfilets met de rest van de olie, bestrooi met de chilipeper, peper en eventueel zout en gril 3 min. Keer halverwege. Serveer de scholfilets met de couscoussalade en verkruimel de kaas erover.

Venkel snijden en bereiden

Instructievideo - 01:54 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gegrilde scholfilet met couscous-venkelsalade

Schol uit de grillpan met een mediterrane couscoussalade met venkel en abrikoos.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig