Gegrilde scholfilet met couscous-venkelsalade
Schol uit de grillpan met een mediterrane couscoussalade met venkel en abrikoos.
Aan de slag
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking in een ruime schaal. Roer los met een vork. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Snijd de venkelknollen in plakken van 0.5 cm en schep om met 2 el koolzaadolie. Bestrooi met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd met de dille fijn. Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Meng de kruiden, abrikozen, veldsla, het citroensap, 3 el olie en de hazelnoten door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de venkel in 2 delen 6 min. Keer halverwege. Schep de groenten door de couscous.
Bestrijk de scholfilets met de rest van de olie, bestrooi met de chilipeper, peper en eventueel zout en gril 3 min. Keer halverwege. Serveer de scholfilets met de couscoussalade en verkruimel de kaas erover.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Gegrilde scholfilet met couscous-venkelsalade
Schol uit de grillpan met een mediterrane couscoussalade met venkel en abrikoos.
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking in een ruime schaal. Roer los met een vork. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Snijd de venkelknollen in plakken van 0.5 cm en schep om met 2 el koolzaadolie. Bestrooi met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd met de dille fijn. Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Meng de kruiden, abrikozen, veldsla, het citroensap, 3 el olie en de hazelnoten door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de venkel in 2 delen 6 min. Keer halverwege. Schep de groenten door de couscous.
Bestrijk de scholfilets met de rest van de olie, bestrooi met de chilipeper, peper en eventueel zout en gril 3 min. Keer halverwege. Serveer de scholfilets met de couscoussalade en verkruimel de kaas erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g 4-granencouscous
50 g ongebrande hazelnoten
2 venkelknollen
7 el koolzaadolie
15 g verse munt
15 g verse dille
75 g abrikozen
75 g veldsla
2 el citroensap
300 g scholfilet
½ tl gedroogde chilipeper
75 g feta
Dit heb je nodig
grillpan