Kippensoep met venkel en linzen
Kippensoep zoals je 'm nog niet kent: met een lepel yoghurt erin.
Aan de slag
Verhit de olie in een pan en fruit de komijn en ui op laag vuur 3 min. Snijd ondertussen de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Snijd de venkelknollen in smalle reepjes. Halveer de kipfiletblokjes. Bak de venkel en kip op middelhoog vuur 3 min. mee met de komijn en ui.
Laat de linzen uitlekken en voeg samen met de tomatenblokjes, bouillon en het water toe. Breng aan de kook en laat 4 min. zachtjes koken. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout en serveer met een lepel yoghurt erin.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Kippensoep met venkel en linzen
Kippensoep zoals je 'm nog niet kent: met een lepel yoghurt erin.
hoofdgerecht
null personen
240 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een pan en fruit de komijn en ui op laag vuur 3 min. Snijd ondertussen de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Snijd de venkelknollen in smalle reepjes. Halveer de kipfiletblokjes. Bak de venkel en kip op middelhoog vuur 3 min. mee met de komijn en ui.
Laat de linzen uitlekken en voeg samen met de tomatenblokjes, bouillon en het water toe. Breng aan de kook en laat 4 min. zachtjes koken. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout en serveer met een lepel yoghurt erin.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el traditionele olijfolie
2 tl gemalen komijn
150 g gesneden uien
2 venkelknollen
150 g kipfiletblokjes
400 g linzen in pot
400 g tomatenblokjes
350 ml krachtbouillon kip
500 ml kraanwater
4 el Griekse yoghurt