Pompoensoep met linzen, feta & knapperig brood
Door linzen toe te voegen aan deze pompoensoep, kun je 'm prima als maaltijd eten.
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, komijn en sambal 3 min. Voeg de pompoenblokjes en het water toe. Breng de soep aan de kook en kook op middelhoog vuur in ca. 5 min. gaar. Pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Laat de linzen uitlekken en voeg toe aan de soep. Verwarm 3 min. mee. Verkruimel ondertussen de feta en snijd de bieslook fijn. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de feta, pompoenpitten en bieslook. Serveer er eventueel extra sambal bij.
Pompoensoep met linzen, feta en pompoenpitten
Instructievideo - 00:57 min.
Pompoensoep met linzen, feta & knapperig brood
Door linzen toe te voegen aan deze pompoensoep, kun je 'm prima als maaltijd eten.
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, komijn en sambal 3 min. Voeg de pompoenblokjes en het water toe. Breng de soep aan de kook en kook op middelhoog vuur in ca. 5 min. gaar. Pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Laat de linzen uitlekken en voeg toe aan de soep. Verwarm 3 min. mee. Verkruimel ondertussen de feta en snijd de bieslook fijn. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de feta, pompoenpitten en bieslook. Serveer er eventueel extra sambal bij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 witte uien
1 teen knoflook
1 el traditionele olijfolie
1 tl gemalen komijn
½ el sambal manis
400 g koelverse pompoenstukjes
500 ml water
400 g linzen in pot
75 g feta
7 g verse bieslook
Dit heb je nodig
Staafmixer