Romige ricotta & zomerfruitpuree
bewaar
bewaar

Romige ricotta & zomerfruitpuree

Ideaal toetje voor een buitendiner: zomers, zoet en zo klaar.

10 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Schenk de slagroom in een hoge (maat)beker. Snijd het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit met de punt van een mes. Voeg met 2/3 van de suiker toe aan de room. Klop met de mixer de room stijf, voeg de ricotta toe en mix nog 10 sec.

Houd per persoon 2 aardbeien apart. Pureer de frambozen met de rest van de aardbeien en de suiker met de staafmixer. Snijd de achtergehouden aardbeien in kwarten.

Verdeel de fruitpuree en aardbeipartjes over kommen of (cocktail)glazen en verdeel het room-ricottamengsel erover.

bewaartipJe kunt de room en de fruitpuree 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar beide in aparte kommen afgedekt in de koelkast.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo - 00:48 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Romige ricotta & zomerfruitpuree

Ideaal toetje voor een buitendiner: zomers, zoet en zo klaar.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig