Op de bakplaat geroosterde kip met groenten
Aan de slag
Verwarm over voor op 180 ºC. Boen aardappels schoon en snijd in lengte in kwarten. Maak pompoen schoon en snijd in stukken. Snijd ui in kwarten. Pel knoflook. Pers 1 citroen uit. Meng aardappel, pompoen, ui, knoflook en kippenbouten in kom met olijfolie, peper, zout en citroensap. Leg op bakblaat en schik kippenbouten ertussen en laat ca. 30 minuten roosteren. Neem bakplaat uit oven. Schep groenten om, verdeel tomaatjes erover. Laat nog 30 minuten in over tot kip gaar is. Snijd citroen in kwarten. Pluk steeltjes van basilicum en scheur blaadjes klein. Verdeel kip en groenten over vier borden, bestrooi met basilicum. Serveer met citroenkwarten.
Op de bakplaat geroosterde kip met groenten
hoofdgerecht
null personen
530 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Verwarm over voor op 180 ºC. Boen aardappels schoon en snijd in lengte in kwarten. Maak pompoen schoon en snijd in stukken. Snijd ui in kwarten. Pel knoflook. Pers 1 citroen uit. Meng aardappel, pompoen, ui, knoflook en kippenbouten in kom met olijfolie, peper, zout en citroensap. Leg op bakblaat en schik kippenbouten ertussen en laat ca. 30 minuten roosteren. Neem bakplaat uit oven. Schep groenten om, verdeel tomaatjes erover. Laat nog 30 minuten in over tot kip gaar is. Snijd citroen in kwarten. Pluk steeltjes van basilicum en scheur blaadjes klein. Verdeel kip en groenten over vier borden, bestrooi met basilicum. Serveer met citroenkwarten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappel
500 g verse pompoen
2 rode uien
6 tenen knoflook
2 citroenen
4 kippenbouten
4 el traditionele olijfolie
1 bakje cherrytomaten
1 zakje verse basilicum