Gevulde aubergine & paprika met bulgur
De pistachenoten geven dit mediterrane gerecht een stevige bite.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in, maar zorg dat schil intact blijft. Leg de auberginehelften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet in het midden van de oven en bak ca. 20 min. in de oven.
Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een zeef en laat uitlekken. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook op laag vuur 3 min. Haal ondertussen het vel van de worst en snijd in stukken. Voeg het worstvlees toe en bak 3 min. mee op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe, roer door en bak nog 10 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de aubergines uit de oven (laat de oven aan staan). Schep het vruchtvlees eruit, laat ½ cm van de rand zitten. Snijd het vruchtvlees fijn en voeg met de bulgur toe aan het vleesmengsel. Schep om en neem van het vuur.
Rasp de kaas, hak de pistachenoten fijn en meng in een kom. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp toe aan het kaas-notenmengsel. Voeg naar smaak citroensap toe aan het bulgur-gehaktmengsel.
Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met de aubergines op een met bakpapier beklede bakplaat. Vul de aubergine- en paprikahelften met het bulgurmengsel en bestrooi met het kaas-notenmengsel. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
Gevulde aubergine & paprika met mediterrane bulgur
Instructievideo - 05:07 min.
Gevulde aubergine & paprika met bulgur
De pistachenoten geven dit mediterrane gerecht een stevige bite.
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
40 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in, maar zorg dat schil intact blijft. Leg de auberginehelften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet in het midden van de oven en bak ca. 20 min. in de oven.
Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een zeef en laat uitlekken. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook op laag vuur 3 min. Haal ondertussen het vel van de worst en snijd in stukken. Voeg het worstvlees toe en bak 3 min. mee op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe, roer door en bak nog 10 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de aubergines uit de oven (laat de oven aan staan). Schep het vruchtvlees eruit, laat ½ cm van de rand zitten. Snijd het vruchtvlees fijn en voeg met de bulgur toe aan het vleesmengsel. Schep om en neem van het vuur.
Rasp de kaas, hak de pistachenoten fijn en meng in een kom. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp toe aan het kaas-notenmengsel. Voeg naar smaak citroensap toe aan het bulgur-gehaktmengsel.
Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met de aubergines op een met bakpapier beklede bakplaat. Vul de aubergine- en paprikahelften met het bulgurmengsel en bestrooi met het kaas-notenmengsel. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 aubergines
200 g bulgur
1 ui
1 teen knoflook
2 el traditionele olijfolie
200 g braadworsten
70 g tomatenpuree
400 g tomatenblokjes
75 g Parmigiano Reggiano
50 g gepelde pistachenoten
1 citroen
2 rode paprika's
Dit heb je nodig
bakpapier