Gegrilde zalm met salsa van cherrytomaten
Houd je van een beetje hitte? De salsa is pittig, maar niet te. De rijst met limoensap en komkommer geeft verkoeling.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
Snijd ondertussen de tomaten in kwarten. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de koriander fijn. Snipper de ui. Meng de tomaat, peper, koriander en ui tot een salsa. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het sap en 2 el olie door de salsa. Breng eventueel op smaak met zout.
Meng het limoenrasp door de rijst. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Meng de komkommer en bosui door de rijst. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Verhit de grillpan. Bestrijk de zalmfilets met de rest van de olie en gril in 8 min. bijna gaar. Keer halverwege. Serveer met de salsa en rijstsalade.
Vis grillen
Instructievideo - 00:43 min.
Gegrilde zalm met salsa van cherrytomaten
Houd je van een beetje hitte? De salsa is pittig, maar niet te. De rijst met limoensap en komkommer geeft verkoeling.
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
Snijd ondertussen de tomaten in kwarten. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de koriander fijn. Snipper de ui. Meng de tomaat, peper, koriander en ui tot een salsa. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het sap en 2 el olie door de salsa. Breng eventueel op smaak met zout.
Meng het limoenrasp door de rijst. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Meng de komkommer en bosui door de rijst. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Verhit de grillpan. Bestrijk de zalmfilets met de rest van de olie en gril in 8 min. bijna gaar. Keer halverwege. Serveer met de salsa en rijstsalade.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g wilde en witte rijst
500 g cherrytomaten
1 rode peper
15 g verse koriander
1 rode ui
1 limoen
3 el olijfolie knoflook/chilipeper
1 komkommer
3 bosuien
4 verse zalmfilets
Dit heb je nodig
grillpan