Pittige zalmtartaar
bewaar
bewaar

Pittige zalmtartaar

De zalmtartaar krijgt pit van een spaans pepertje en heeft dankzij komkommer en limoen een frisse tegenhanger

15 min. bereiden

pittig

6 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de zalm in blokjes van 1/2 cm (brunoise). Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommer in blokjes van 1/2 cm en de rode peper in dunne reepjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Houd 4 mooie blaadjes koriander achter als garnering, snijd de rest van de blaadjes fijn.

Meng de zalm, de komkommer, de rode peper, het limoenrasp, de koriander en de bosui. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de zalmtartaar met behulp van de portioneerring over 4 borden. Garneer met een blaadje koriander. Besprenkel vlak voor serveren met limoensap naar smaak.

algemeen Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pittige zalmtartaar

De zalmtartaar krijgt pit van een spaans pepertje en heeft dankzij komkommer en limoen een frisse tegenhanger

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig