Komkommersalade met sesam-chilidressing
Deze komkommersalade is geïnspireerd door verschillende Aziatische keukens en smaken. De smaakmakers in dit gerecht: koriander, sesamzaad en zoute pinda's.
Aan de slag
Kook de sugarsnaps 3 min. Doe de taugé in een vergiet, giet de sugarsnaps erover af en spoel koud onder stromend water.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en de koriander grof. Schaaf met een kaasschaaf linten van de komkommers.
Klop de knoflook met de sesamolie, olijfolie, azijn, honing, peper en eventueel zout tot een dressing.
Meng de komkommer met de taugé, sugarsnaps, koriander en dressing. Hak de pinda's grof en strooi over de salade.
Komkommersalade met sesam-chilidressing
Deze komkommersalade is geïnspireerd door verschillende Aziatische keukens en smaken. De smaakmakers in dit gerecht: koriander, sesamzaad en zoute pinda's.
bijgerecht
null personen
250 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de sugarsnaps 3 min. Doe de taugé in een vergiet, giet de sugarsnaps erover af en spoel koud onder stromend water.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en de koriander grof. Schaaf met een kaasschaaf linten van de komkommers.
Klop de knoflook met de sesamolie, olijfolie, azijn, honing, peper en eventueel zout tot een dressing.
Meng de komkommer met de taugé, sugarsnaps, koriander en dressing. Hak de pinda's grof en strooi over de salade.
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g verse sugarsnaps
125 g taugé
1 teen knoflook
15 g verse koriander
2 komkommers
1 el sesamolie
1 el olijfolie chilipeper
2 el rijstazijn
2 tl honing
60 g gezouten pinda's
Dit heb je nodig
kaasschaaf