Koffielikeur
Zélf koffielikeur maken vraagt 10 minuten tijd… en dan nog 4 weken geduld. Hij is het wachten waard!
Aan de slag
Schenk de jenever in de fles of pot. Voeg de kandijsuiker en koffiebonen toe. Snijd het vanillestokje in de lengte open en doe ook in de fles.
Sluit de fles of pot goed af en laat 4 weken staan. Schud elke dag een keer flink. De likeur is klaar als de kandij helemaal is opgelost.
Schenk de likeur door een zeef en vang op in een maatbeker. Schenk terug in een schone fles.
Vanillestokjes verwerken
Instructievideo - 00:48 min.
Koffielikeur
Zélf koffielikeur maken vraagt 10 minuten tijd… en dan nog 4 weken geduld. Hij is het wachten waard!
null personen
255 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Schenk de jenever in de fles of pot. Voeg de kandijsuiker en koffiebonen toe. Snijd het vanillestokje in de lengte open en doe ook in de fles.
Sluit de fles of pot goed af en laat 4 weken staan. Schud elke dag een keer flink. De likeur is klaar als de kandij helemaal is opgelost.
Schenk de likeur door een zeef en vang op in een maatbeker. Schenk terug in een schone fles.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 ml jonge jenever
350 g bruine kandijsuiker
50 g koffiebonen
1 vanillestokje
Dit heb je nodig
goed afsluitbare fles of pot (1 liter)