Jeroen Velkamps espresso martini
Een heerlijke after diner cocktail: het koffiegevoel, maar mét alcohol.
Aan de slag
Doe de suiker met het water in een steelpan en verwarm tot de suiker is opgelost. Schenk het suikerwater met de koffie, jenever, Kahlúa en per persoon 5 ijsblokjes in het potje of in een cocktailshaker. Sluit en schud 20 sec. Draai met het laatste ijsblokje rondjes in het martiniglas, zodat dit koud wordt. Schenk de espresso martini door een bolzeef, dus zonder de ijsblokjes, in het glas.
Jeroen Velkamps espresso martini
Een heerlijke after diner cocktail: het koffiegevoel, maar mét alcohol.
null personen
125 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Doe de suiker met het water in een steelpan en verwarm tot de suiker is opgelost. Schenk het suikerwater met de koffie, jenever, Kahlúa en per persoon 5 ijsblokjes in het potje of in een cocktailshaker. Sluit en schud 20 sec. Draai met het laatste ijsblokje rondjes in het martiniglas, zodat dit koud wordt. Schenk de espresso martini door een bolzeef, dus zonder de ijsblokjes, in het glas.
serveertip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el kristalsuiker
1 el water
25 ml espresso
25 ml jonge jenever
15 ml Kahlúa koffielikeur
6 ijsblokjes
Dit heb je nodig
jam- of weckpotje met deksel
martiniglas
bolzeef