Jägertee
Jägertee warmt je zo weer op na een ijskoude dag dankzij de kruidige warme smaken van kaneel en kruidnagel. Bonus: extra punch dankzij rum en een rode wijn!
Aan de slag
Breng in een pan 400 ml water met de wijn en de rum langzaam tot tegen het kookpunt. Spoel een schone theepot om met heet water en stop het kaneelstokje, de thee, de kruidnagels en de sinaasappelschil in de theepot.
Schenk het hete water-wijnmengsel op en laat de Jägertee ca. 6 min. op een theelichtje of onder de theemuts trekken. Schenk de thee door een zeefje in grote mokken. Zoet de thee naar smaak met bruine kandij of suiker.
Jägertee
Jägertee warmt je zo weer op na een ijskoude dag dankzij de kruidige warme smaken van kaneel en kruidnagel. Bonus: extra punch dankzij rum en een rode wijn!
null porties
175 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng in een pan 400 ml water met de wijn en de rum langzaam tot tegen het kookpunt. Spoel een schone theepot om met heet water en stop het kaneelstokje, de thee, de kruidnagels en de sinaasappelschil in de theepot.
Schenk het hete water-wijnmengsel op en laat de Jägertee ca. 6 min. op een theelichtje of onder de theemuts trekken. Schenk de thee door een zeefje in grote mokken. Zoet de thee naar smaak met bruine kandij of suiker.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 ml rode wijn
100 ml bruine rum
½ kaneelstokje
1½ tl thee
2 kruidnagels
1 stukje sinaasappelschil
0 bruine fijne kandijsuiker