Jonas Cramby's nacho de nachos (maistortillas met entrecote)
Een klassieker in een nieuw jasje: nachos met gesmolten kaas én gegrilde entrecote.
Aan de slag
Pers de limoen doe het sap in een kom en voeg het ananassap, sojasaus, 1 tl fijngesneden knoflook en 1 tl komijn toe en meng. Laat hier het vlees minstens 1 uur in marineren. Braad het vlees even boven de barbecue of in een grillpan. Voeg zout en peper toe.
Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de peper en kook de peper 15 minuten in 100-200 ml water. Snijd de rest van de knoflook en de ui fijn en fruit ze samen met de bacon in een scheutje olie. Breng op smaak met de rest van de komijn en de oregano en voeg de uitgelekte zwarte bonen toe.
Pureer de peper met wat water, doe dit bij het bonenmengsel en laat het mengsel ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken.Voeg eventueel nog wat extra water toe. Breng op smaak met zout en peper. Prak een derde van de bonen met een vork fijn en roer door. Nu kun je twee dingen doen:
1: Leg de tortilla’s op een bakplaat en smeer het bonenmengsel erop. Snijd het gegrilde vlees in reepjes en leg die op de tortilla’s. Strooi de geraspte kaas erover, feta voor de matige variant of cheddar voor de royale optie. Zet de bakplaat in een hete oven (maximale stand), gedurende 6 minuten of tot de kaas gesmolten is en de tortilla’s er lekker knapperig uitzien. Haal ze uit de oven en snijd ze in 4 stukken.
2: Deel de maistortilla’s in vieren, frituur ze, leg op elke tortilla een beetje bonenmengsel, vlees en geraspte kaas, en zet ze in de oven.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Jonas Cramby's nacho de nachos (maistortillas met entrecote)
Een klassieker in een nieuw jasje: nachos met gesmolten kaas én gegrilde entrecote.
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Pers de limoen doe het sap in een kom en voeg het ananassap, sojasaus, 1 tl fijngesneden knoflook en 1 tl komijn toe en meng. Laat hier het vlees minstens 1 uur in marineren. Braad het vlees even boven de barbecue of in een grillpan. Voeg zout en peper toe.
Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de peper en kook de peper 15 minuten in 100-200 ml water. Snijd de rest van de knoflook en de ui fijn en fruit ze samen met de bacon in een scheutje olie. Breng op smaak met de rest van de komijn en de oregano en voeg de uitgelekte zwarte bonen toe.
Pureer de peper met wat water, doe dit bij het bonenmengsel en laat het mengsel ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken.Voeg eventueel nog wat extra water toe. Breng op smaak met zout en peper. Prak een derde van de bonen met een vork fijn en roer door. Nu kun je twee dingen doen:
1: Leg de tortilla’s op een bakplaat en smeer het bonenmengsel erop. Snijd het gegrilde vlees in reepjes en leg die op de tortilla’s. Strooi de geraspte kaas erover, feta voor de matige variant of cheddar voor de royale optie. Zet de bakplaat in een hete oven (maximale stand), gedurende 6 minuten of tot de kaas gesmolten is en de tortilla’s er lekker knapperig uitzien. Haal ze uit de oven en snijd ze in 4 stukken.
2: Deel de maistortilla’s in vieren, frituur ze, leg op elke tortilla een beetje bonenmengsel, vlees en geraspte kaas, en zet ze in de oven.
algemeen:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 ml verdund ananassap
1 limoen
100 ml Japanse sojasaus
4 tenen knoflook
3 tl gemalen komijn
250 g entrecotes
1 rode peper
½ gele ui
70 g bacon
2 el maisolie
1 tl gedroogde oregano
410 g zwarte bonen
4 maistortilla's
175 g geraspte belegen kaas
Dit heb je nodig
barbecue