Runderballetjes met gelepaprikasaus
Je proeft pijnboompitten in de gehaktballetjes én in de saus
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Haal de blaadjes basilicum van de takjes en snijd fijn. Meng het gehakt met de pijnboompitten, het basilicum en het ei.Vorm er met vochtige handen 3 balletjes per persoon van. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 10 min. rondom goudbruin en gaar.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een andere koekenpan en bak de knoflook en komijn 30 sec. op middelhoog vuur. Doe in een vuurvaste kom. Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de aardappelpartjes in 12 min. goudbruin. Voeg ondertussen de paprika en pijnboompitten toe aan het mengsel in de vuurvaste kom. Pureer met de staafmixer tot een dikke saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de gehaktballetjes met de paprikasaus en aardappelpartjes. Garneer met het basilicum.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Runderballetjes met gelepaprikasaus
Je proeft pijnboompitten in de gehaktballetjes én in de saus
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Haal de blaadjes basilicum van de takjes en snijd fijn. Meng het gehakt met de pijnboompitten, het basilicum en het ei.Vorm er met vochtige handen 3 balletjes per persoon van. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 10 min. rondom goudbruin en gaar.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een andere koekenpan en bak de knoflook en komijn 30 sec. op middelhoog vuur. Doe in een vuurvaste kom. Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de aardappelpartjes in 12 min. goudbruin. Voeg ondertussen de paprika en pijnboompitten toe aan het mengsel in de vuurvaste kom. Pureer met de staafmixer tot een dikke saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de gehaktballetjes met de paprikasaus en aardappelpartjes. Garneer met het basilicum.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
80 g pijnboompitten
15 g verse basilicum
300 g ambachtelijk gekruid rundergehakt
1 middelgroot ei
10 el traditionele olijfolie
2 knoflook
1 tl komijn
600 g aardappelpartjes met schil
456 g geroosterde gele paprika's in pot