Pitabroodje bal
Een topper op kinderfeestjes: zelf samen te stellen én ze krijgen groente binnen.
Aan de slag
Doe het sesamzaad in een diep bord. Rol de gehaktballetjes erdoor. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin en gaar.
Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Meng de olie, sla, paprikamix, munt en het citroensap tot een salade. Breng op smaak met peper.
Rooster de broodjes in de broodrooster. Snijd ze half open. Schep in elk broodje wat salade, 3 balletjes en knoflooksaus. Serveer de rest van de salade en extra knoflooksaus erbij.
Pitabroodje bal
Een topper op kinderfeestjes: zelf samen te stellen én ze krijgen groente binnen.
hoofdgerecht
null personen
735 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe het sesamzaad in een diep bord. Rol de gehaktballetjes erdoor. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin en gaar.
Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Meng de olie, sla, paprikamix, munt en het citroensap tot een salade. Breng op smaak met peper.
Rooster de broodjes in de broodrooster. Snijd ze half open. Schep in elk broodje wat salade, 3 balletjes en knoflooksaus. Serveer de rest van de salade en extra knoflooksaus erbij.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
25 g sesamzaad
360 g Zweedse gehaktballetjes
6 el traditionele olijfolie
7½ g verse munt
200 g gesneden ijsbergsla
300 g zoete paparikamix rauwkost
2 el citroensap
4 grote pitabroodjes
8 el knoflooksaus