Turkse pizza met puntpaprika
Klassieker uit de Turkse keuken met een twist: extra veel groente.
Aan de slag
Verwijder het vel van de worstjes en verkruimel het vlees. Verhit de olie in een koekenpan en bak het worstvlees in 3 min. op middelhoog vuur rul. Snijd de peterselie fijn en voeg samen met de tomatenpuree en ketchup toe en bak 1 min. mee.
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in lange, dunne repen. Halveer de ongeschilde komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd in lange dunne repen. Halveer de repen.
Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het vleesmengsel over de tortilla’s en serveer de paprika, komkommer, ijsbergsla en knoflooksaus ernaast, zodat iedereen zijn eigen pizza kan vullen.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Turkse pizza met puntpaprika
Klassieker uit de Turkse keuken met een twist: extra veel groente.
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder het vel van de worstjes en verkruimel het vlees. Verhit de olie in een koekenpan en bak het worstvlees in 3 min. op middelhoog vuur rul. Snijd de peterselie fijn en voeg samen met de tomatenpuree en ketchup toe en bak 1 min. mee.
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in lange, dunne repen. Halveer de ongeschilde komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd in lange dunne repen. Halveer de repen.
Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het vleesmengsel over de tortilla’s en serveer de paprika, komkommer, ijsbergsla en knoflooksaus ernaast, zodat iedereen zijn eigen pizza kan vullen.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
270 g lamsworstjes
1 el traditionele olijfolie
30 g peterselie
70 g tomatenpuree
2 el ketchup
2 zoete puntpaprika's
1 komkommer
8 tortillawraps
200 g krop ijsbergsla
8 el Turkse knoflooksaus