Brosse karamel
Voor doe-het-zelf-zoetekauwen: luchtige karamel maken.
Aan de slag
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de suiker en stroop in een grote steelpan met dikke bodem en laat op laag vuur karamelliseren. Zet het vuur uit als de karamel diep goudbruin is geworden.
Doe een keukenhandschoen aan of wikkel een droge theedoek om je hand en pak met die hand de steel van de steelpan vast. Voeg de baking soda toe aan de karamel en roer met de spatel of houten lepel goed door de karamel. Het mengsel zal meteen opborrelen en vermeerderen in volume. Schep het mengsel op de met bakpapier beklede bakplaat. En laat in 30 min. afkoelen en hard worden.
Breek of hak de brosse karamel in stukjes en bewaar in een afgesloten trommel. Lekker over ijs of als topping op bijvoorbeeld een cupcake.
Brosse karamel
Voor doe-het-zelf-zoetekauwen: luchtige karamel maken.
null personen
145 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de suiker en stroop in een grote steelpan met dikke bodem en laat op laag vuur karamelliseren. Zet het vuur uit als de karamel diep goudbruin is geworden.
Doe een keukenhandschoen aan of wikkel een droge theedoek om je hand en pak met die hand de steel van de steelpan vast. Voeg de baking soda toe aan de karamel en roer met de spatel of houten lepel goed door de karamel. Het mengsel zal meteen opborrelen en vermeerderen in volume. Schep het mengsel op de met bakpapier beklede bakplaat. En laat in 30 min. afkoelen en hard worden.
Breek of hak de brosse karamel in stukjes en bewaar in een afgesloten trommel. Lekker over ijs of als topping op bijvoorbeeld een cupcake.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g fijne kristalsuiker
4 el Zeeuwse keukenstroop
1½ tl baking soda