Hamburger met gegrilde groenten
Slank: meergranenbrood in plaats van een hamburgerbroodje, hamburger wordt steak tartaar en geen mayo maar hummus en salsa.
Aan de slag
Snijd de courgettes en tomaten in plakjes van ½ cm en snijd de knoflook fijn. Doe 6 el olie met de knoflook en de helft van de rucola in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
Verhit de grillpan. Bestrijk de plakjes courgette en tomaat met de rucolaolie en gril de courgette in 4 min. goudbruin en keer halverwege.
Gril de tomatenplakjes 1 min. en keer halverwege. Verdeel de rest van de rucolaolie over de groenten en schep om zodat ze rondom bedekt zijn. Laat de grillpan op het vuur staan.
Bestrijk de tartaartjes met de rest van de olijfolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril in 10 min. rosé. Keer halverwege.
Halveer ondertussen de broodjes en bestrijk de onderste helften met de hummus. Verdeel de rest van de rucola over de broodjes en beleg met een paar plakjes courgette en tomaat. Leg op elk een tartaartje en schep er 1 el salsa op.
Beleg met nog wat courgette en tomaat. Dek af met de bovenkant van het broodje. Serveer met de rest van de courgette en tomaat.
Hamburger met gegrilde groenten
Instructievideo - 02:16 min.
Vlees grillen
Instructievideo - 00:39 min.
Hamburger met gegrilde groenten
Slank: meergranenbrood in plaats van een hamburgerbroodje, hamburger wordt steak tartaar en geen mayo maar hummus en salsa.
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de courgettes en tomaten in plakjes van ½ cm en snijd de knoflook fijn. Doe 6 el olie met de knoflook en de helft van de rucola in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
Verhit de grillpan. Bestrijk de plakjes courgette en tomaat met de rucolaolie en gril de courgette in 4 min. goudbruin en keer halverwege.
Gril de tomatenplakjes 1 min. en keer halverwege. Verdeel de rest van de rucolaolie over de groenten en schep om zodat ze rondom bedekt zijn. Laat de grillpan op het vuur staan.
Bestrijk de tartaartjes met de rest van de olijfolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril in 10 min. rosé. Keer halverwege.
Halveer ondertussen de broodjes en bestrijk de onderste helften met de hummus. Verdeel de rest van de rucola over de broodjes en beleg met een paar plakjes courgette en tomaat. Leg op elk een tartaartje en schep er 1 el salsa op.
Beleg met nog wat courgette en tomaat. Dek af met de bovenkant van het broodje. Serveer met de rest van de courgette en tomaat.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 courgettes
1 schaal Tasty Tom trostomaat
1 teen knoflook
8 el traditionele olijfolie
40 g pittige rucola
4 steaks tartaar
4 meergranenbollen
4 el hummus
4 el salsa mild
Dit heb je nodig
staafmixer
grillpan