Salade van zeekraal, krieltjes en garnalen
Proef de zilte smaak van zeekraal in deze milde aardappelsalade met dilledressing.
Aan de slag
Boen de krieltjes schoon en kook in 12 min. gaar. Breng een pan water aan de kook en kook de aspergetips in 1 min. beetgaar. Voeg na 30 sec. de zeekraal toe. Giet af en spoel koud onder stromend water. Halveer de citroen. Snijd een helft in parten en pers de andere helft uit. Snijd de dille fijn.
Meng in een ruime kom het citroensap met de dille, mosterd en olie tot een dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Giet de krieltjes af en halveer ze. Meng ze door de dressing en laat 5 min. intrekken. Doe de groenten erbij. Verdeel de garnalen erover en serveer met de citroenparten.
Salade van zeekraal, krieltjes en hollandse garnalen
Instructievideo - 02:48 min.
Salade van zeekraal, krieltjes en garnalen
Proef de zilte smaak van zeekraal in deze milde aardappelsalade met dilledressing.
lunch
null personen
215 kcal
20 min. bereiden
5 min. wachten
Aan de slag
Boen de krieltjes schoon en kook in 12 min. gaar. Breng een pan water aan de kook en kook de aspergetips in 1 min. beetgaar. Voeg na 30 sec. de zeekraal toe. Giet af en spoel koud onder stromend water. Halveer de citroen. Snijd een helft in parten en pers de andere helft uit. Snijd de dille fijn.
Meng in een ruime kom het citroensap met de dille, mosterd en olie tot een dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Giet de krieltjes af en halveer ze. Meng ze door de dressing en laat 5 min. intrekken. Doe de groenten erbij. Verdeel de garnalen erover en serveer met de citroenparten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g krieltjes
100 g groene aspergetips
100 g zeekraal
1 citroen
15 g verse dille
1 tl dijonmosterd
3 el traditionele olijfolie
100 g verse Hollandse garnalen