Lamsrack met rozemarijn
De tomaat, rozemarijn en tagliatelle maken dit een op en top Italiaans gerecht.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de knoflook fijn. Verhit 3 el olie in een pan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de pomodorini toe met het water, 1/3 van de rozemarijn, peper en zout en laat op laag vuur 30 min. zacht koken.
Snijd ondertussen de rest van de rozemarijn in stukjes. Maak met een scherp mes kleine inkepingen in het vlees en steek de stukjes rozemarijn erin. Besprenkel het vlees met de olie en 1 el azijn en leg in de ovenschaal. Laat het vlees in de oven in ca. 20 min. gaar worden. Besprenkel elke 5 min. met 1 el azijn.
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de takjes rozemarijn uit de saus en maak het geheel iets dunner met 3 el van het pastawater. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en meng de tomatensaus erdoor. Serveer met het lamsvlees.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Lamsrack met rozemarijn
De tomaat, rozemarijn en tagliatelle maken dit een op en top Italiaans gerecht.
hoofdgerecht
null personen
705 kcal
35 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de knoflook fijn. Verhit 3 el olie in een pan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de pomodorini toe met het water, 1/3 van de rozemarijn, peper en zout en laat op laag vuur 30 min. zacht koken.
Snijd ondertussen de rest van de rozemarijn in stukjes. Maak met een scherp mes kleine inkepingen in het vlees en steek de stukjes rozemarijn erin. Besprenkel het vlees met de olie en 1 el azijn en leg in de ovenschaal. Laat het vlees in de oven in ca. 20 min. gaar worden. Besprenkel elke 5 min. met 1 el azijn.
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de takjes rozemarijn uit de saus en maak het geheel iets dunner met 3 el van het pastawater. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en meng de tomatensaus erdoor. Serveer met het lamsvlees.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
4 el traditionele olijfolie
400 g pomodorini tomaten in blik
100 ml kraanwater
2 takjes rozemarijn
4 stuks takjes rozemarijn
750 g lamsrack
1 el balsamicoazijn gerijpt op hout
3 el balsamicoazijn
300 g tagliatelle
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm)