Gekaramelliseerde radicchio met rozemarijn
Door de groenten te grillen houden ze een lekkere bite.
Aan de slag
Snijd elk kropje radicchio in 8 parten, laat de kern eraan. Bestrijk ze met de olie. Snijd de knoflook fijn en snijd de naaldjes van de rozemarijn fijn. Meng de azijn, knoflook, honing en rozemarijn door elkaar in een kommetje.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Gril de helft van de radicchio in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Schenk de helft van de dressing erover en laat 1 min. karamelliseren, terwijl je de radicchio regelmatig keert.
Neem uit de pan en leg op een bord, houd warm onder een deksel en maak de pan tussendoor schoon. Gril de 2e portie. Hak de peterselie fijn. Snijd de peterselie fijn. Strooi over het gerecht en serveer direct.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Gekaramelliseerde radicchio met rozemarijn
Door de groenten te grillen houden ze een lekkere bite.
bijgerecht
null personen
90 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd elk kropje radicchio in 8 parten, laat de kern eraan. Bestrijk ze met de olie. Snijd de knoflook fijn en snijd de naaldjes van de rozemarijn fijn. Meng de azijn, knoflook, honing en rozemarijn door elkaar in een kommetje.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Gril de helft van de radicchio in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Schenk de helft van de dressing erover en laat 1 min. karamelliseren, terwijl je de radicchio regelmatig keert.
Neem uit de pan en leg op een bord, houd warm onder een deksel en maak de pan tussendoor schoon. Gril de 2e portie. Hak de peterselie fijn. Snijd de peterselie fijn. Strooi over het gerecht en serveer direct.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 kroppen radicchio rode sla
2 el traditionele olijfolie
1 stuk takje rozemarijn
2 tenen knoflook
2 el vloeibare honing
4 el balsamicoazijn
3 el peterselie
Dit heb je nodig
grillpan