Gegrilde côte de boeuf
Aan de slag
Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout en laat het vlees op kamertemperatuur komen in ca. 45 min.
Verwarm de oven voor op 125 ºC. Verhit de grillpan. Bestrijk het vlees rondom met ⅗ van de olie en gril het vlees 10 min. Keer regelmatig zodat er aan alle kanten een grillpatroon ontstaat. Doe het vlees in de ovenschaal en bak in de oven in ca. 30 min. medium. Houd je van rood vlees, bak dan ca. 25 min. in de oven. Wil je het vlees gaarder, laat het dan ca. 35 min. in de oven staan. Neem uit de oven, leg op een groot bord en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
Snijd ondertussen de courgette in de lengte in plakken van ½ cm en bestrijk met de rest van de olie. Gril de plakken 2 min. in de grillpan. Keer halverwege. Laat afkoelen. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Hak de noten grof.
Scheur de basilicumblaadjes in stukjes. Meng de courgette met de noten, het basilicum en de rucola. Besprenkel met de azijn en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het vlees in plakken van een ½ cm en serveer de groenten erbij.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Gegrilde côte de boeuf
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
25 min. bereiden
55 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout en laat het vlees op kamertemperatuur komen in ca. 45 min.
Verwarm de oven voor op 125 ºC. Verhit de grillpan. Bestrijk het vlees rondom met ⅗ van de olie en gril het vlees 10 min. Keer regelmatig zodat er aan alle kanten een grillpatroon ontstaat. Doe het vlees in de ovenschaal en bak in de oven in ca. 30 min. medium. Houd je van rood vlees, bak dan ca. 25 min. in de oven. Wil je het vlees gaarder, laat het dan ca. 35 min. in de oven staan. Neem uit de oven, leg op een groot bord en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
Snijd ondertussen de courgette in de lengte in plakken van ½ cm en bestrijk met de rest van de olie. Gril de plakken 2 min. in de grillpan. Keer halverwege. Laat afkoelen. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Hak de noten grof.
Scheur de basilicumblaadjes in stukjes. Meng de courgette met de noten, het basilicum en de rucola. Besprenkel met de azijn en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het vlees in plakken van een ½ cm en serveer de groenten erbij.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 côte de boeuf van de vakslager
5 el traditionele olijfolie
1 courgette
30 g ongebrande hazelnoten
4 takjes verse basilicum
40 g pittige rucola
2 el balsamicoazijn gerijpt op hout
3 el Italiaanse olijfolie extra vierge
Dit heb je nodig
braadslee of ovenschaal (20 x 30 cm)