Aardappelkruidensalade met spek
Hartig spek en frisse kruiden: geweldige combinatie die ook de kinderen heerlijk zullen vinden.
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon, snijd ze in gelijke stukken en kook 15 min. in water met zout.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. krokant. Keer halverwege.
Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd het basilicum en de bieslook zo fijn mogelijk.
Snijd de helft van de kappertjes fijn en meng met de kruiden, sjalot, mosterd, azijn en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de aardappelen af, laat 3 min. uitdampen. Schep de dressing met de rest van de kappertjes erdoor heen.
Verkruimel het ontbijtspek erboven en bestrooi met de tuinkers.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Aardappelkruidensalade met spek
Hartig spek en frisse kruiden: geweldige combinatie die ook de kinderen heerlijk zullen vinden.
bijgerecht
null personen
445 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon, snijd ze in gelijke stukken en kook 15 min. in water met zout.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. krokant. Keer halverwege.
Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd het basilicum en de bieslook zo fijn mogelijk.
Snijd de helft van de kappertjes fijn en meng met de kruiden, sjalot, mosterd, azijn en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de aardappelen af, laat 3 min. uitdampen. Schep de dressing met de rest van de kappertjes erdoor heen.
Verkruimel het ontbijtspek erboven en bestrooi met de tuinkers.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg Pommes Primeur aardappelen
100 g gerookt ontbijtspek
15 g verse basilicum
25 g verse bieslook
100 g kappertjes
1 sjalot
4 el appelciderazijn
50 ml extra vierge olijfolie
2 tl dijonmosterd
1 bakje tuinkers