Hollandse gehaktballen met sojasaus
bewaar
bewaar

Hollandse gehaktballen met sojasaus

Geef je oer-Hollandse gehaktballen een verrassende twist met Japanse sojasaus.

20 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Verkruimel de beschuiten. Meng het gehakt met de sojasaus, de mosterd, beschuiten en het ei en kneed goed door. Draai er met natte handen 3 ballen per persoon van.

Snijd de uien in parten. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de ballen met de uien op middelhoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en laat de ballen in 20 min. met de deksel half op de pan gaar worden. Keer ze regelmatig en schep ook de uien om.

Snijd de kropsla in parten en leg op een schaal. Meng de helft van de Kikkoman sojasaus met de rodewijnazijn en klop de rest van de olie erdoor. Schenk de dressing over de sla.

Verdeel de ballen over de borden. Breng de uien op smaak met de rest van de Kikkoman sojasaus en schep de ui over de ballen. Serveer met de sla. Lekker met aardappelpuree.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hollandse gehaktballen met sojasaus

Geef je oer-Hollandse gehaktballen een verrassende twist met Japanse sojasaus.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig