Broodje BBQ-bal
bewaar
bewaar

Broodje BBQ-bal

Dit oer-Hollandse broodje bal hapt lekker weg op de bank met een bord op schoot. Prettige voetbalwedstrijd!

45 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Steek de barbecue aan en vet het rooster in. Verkruimel de beschuiten en meng met het ei, de helft van de mosterd, de nootmuskaat en het selderijzout door het gehakt. Vorm er 4 ballen van.

Gril de ballen in ca. 12 min. rondom bruin op de barbecue. Zorg dat de barbecue iets afkoelt of gril met indirect vuur (zie tip) in ca. 25 min. gaar. Keer regelmatig. Was en droog ondertussen de blaadjes kropsla. Snijd de broodjes open en rooster 2 min. op de snijkanten op het rooster.

Snijd de gehaktballen in plakken. Besmeer de onderste helften van de broodjes met de rest van de mosterd, beleg achtereenvolgens met de sla, gehaktbal en augurk. Dek af met de bovenste helften van de broodjes en serveer.

bereidingstipBij indirect barbecueën verhit je de kolen of briketten aan 1 kant van de barbecue en aan de andere kant naast de hittebron leg je het vlees. Zo stroomt de hete lucht indirect van de kolen naar het vlees.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Broodje BBQ-bal

Dit oer-Hollandse broodje bal hapt lekker weg op de bank met een bord op schoot. Prettige voetbalwedstrijd!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig