Broodje BBQ-bal
Dit oer-Hollandse broodje bal hapt lekker weg op de bank met een bord op schoot. Prettige voetbalwedstrijd!
Aan de slag
Steek de barbecue aan en vet het rooster in. Verkruimel de beschuiten en meng met het ei, de helft van de mosterd, de nootmuskaat en het selderijzout door het gehakt. Vorm er 4 ballen van.
Gril de ballen in ca. 12 min. rondom bruin op de barbecue. Zorg dat de barbecue iets afkoelt of gril met indirect vuur (zie tip) in ca. 25 min. gaar. Keer regelmatig. Was en droog ondertussen de blaadjes kropsla. Snijd de broodjes open en rooster 2 min. op de snijkanten op het rooster.
Snijd de gehaktballen in plakken. Besmeer de onderste helften van de broodjes met de rest van de mosterd, beleg achtereenvolgens met de sla, gehaktbal en augurk. Dek af met de bovenste helften van de broodjes en serveer.
Broodje BBQ-bal
Dit oer-Hollandse broodje bal hapt lekker weg op de bank met een bord op schoot. Prettige voetbalwedstrijd!
null personen
475 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan en vet het rooster in. Verkruimel de beschuiten en meng met het ei, de helft van de mosterd, de nootmuskaat en het selderijzout door het gehakt. Vorm er 4 ballen van.
Gril de ballen in ca. 12 min. rondom bruin op de barbecue. Zorg dat de barbecue iets afkoelt of gril met indirect vuur (zie tip) in ca. 25 min. gaar. Keer regelmatig. Was en droog ondertussen de blaadjes kropsla. Snijd de broodjes open en rooster 2 min. op de snijkanten op het rooster.
Snijd de gehaktballen in plakken. Besmeer de onderste helften van de broodjes met de rest van de mosterd, beleg achtereenvolgens met de sla, gehaktbal en augurk. Dek af met de bovenste helften van de broodjes en serveer.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 beschuiten naturel
1 wit scharrelei
4 el grove Zaanse mosterd
½ tl gemalen nootmuskaat
1 tl selderijzout
500 g half-om-halfgehakt
8 blaadjes kropsla
4 witte bollen
8 augurkenschijven
Dit heb je nodig
barbecue