Noedels met roerbakgroenten en umami-gehakt
Umami is de vijfde smaak, naast zoet, zuur, zout en bitter. Het geeft een heerlijke hartige smaak aan dit gerecht.
Aan de slag
Breek de mie in kleinere stukjes en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water na. Verhit ondertussen de helft van de olie in de wok en roerbak de runderroerbak in 4 min. bruin en krokant. Meng de umami erdoor en roerbak nog 1 min. Schep in een kommetje.
Verhit de rest van de olie. Roerbak de champignons 3 min. Voeg de roerbakgroenten toe en roerbak nog 3 min. Voeg de sambal badjak, sojasaus en mie toe en bak 2 min. mee. Verdeel de noedels met groenten over de kommen. Schep het umami-gehakt erop en bestrooi met de pinda’s.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Noedels met roerbakgroenten en umami-gehakt
Umami is de vijfde smaak, naast zoet, zuur, zout en bitter. Het geeft een heerlijke hartige smaak aan dit gerecht.
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breek de mie in kleinere stukjes en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water na. Verhit ondertussen de helft van de olie in de wok en roerbak de runderroerbak in 4 min. bruin en krokant. Meng de umami erdoor en roerbak nog 1 min. Schep in een kommetje.
Verhit de rest van de olie. Roerbak de champignons 3 min. Voeg de roerbakgroenten toe en roerbak nog 3 min. Voeg de sambal badjak, sojasaus en mie toe en bak 2 min. mee. Verdeel de noedels met groenten over de kommen. Schep het umami-gehakt erop en bestrooi met de pinda’s.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g eiermie
4 el zonnebloemolie
250 g extra mager rundergehakt
1 el Umami bombe paste
200 g gesneden champignons
400 g Italiaanse roerbakmix
1 el sambal badjak
2 el Japanse sojasaus
50 g gezouten pinda's
Dit heb je nodig
wok